Projektmidler til fastholdelse af udenlandske studerende

Nyhed

Lige før jul uddelte uddannelses- og forskningsminister, Esben Lunde Larsen, tre millioner kroner til i alt fem projekter, der skal gøre overgangen til det danske arbejdsmarked både nemmere og mere attraktiv for internationale dimittender.

Tre af de fem projekter, der modtager støtte, er forankret på et erhvervsakademi, de to øvrige på professionshøjskolerne. Erhvervsakademi SydVest og Erhvervsakademiet Lillebælt er tovholdere på hver deres projekt, mens det sidste projekt er et samarbejde mellem Københavns Erhvervsakademi, Copenhagen Business Academy og Erhvervsakademi Sjælland. Alle projekter har en række eksterne partnere, fx brancheorganisationer eller erhvervsråd tilknyttet.

Når internationale studerende i Danmark afslutter deres uddannelse, er de ofte værdifuld og kvalificeret arbejdskraft, der kan løfte nogle af de opgaver, som de danske virksomheder står og mangler hænder til. De tre projekter vil derfor på hver deres måde sørge for, at der bliver skabt en tæt kontakt mellem internationale studerende og danske virksomheder.

Rektorformand Niels Egelund er utrolig glad for, at så mange erhvervsakademier har fået tildelt projektmidler. ”Der er fra politisk side øget fokus på, at internationale studerende, der tager en hel uddannelse i Danmark, skal ind på det danske arbejdsmarked, når de dimitterer. Erhvervsakademierne har en pæn andel af de internationale full degree studerende, og vi har derfor også en forpligtelse til at hjælpe de studerende med at få fodfæste på det danske arbejdsmarked. Heldigvis ønsker mange af disse unge talenter at blive i Danmark og bidrage til vores samfund. Her vil de aktiviteter, der udvikles og igangsættes i de tre projekter ikke alene være til gavn for den enkelte studerende men også inspirere de øvrige erhvervsakademier til at igangsætte relevante aktiviteter. Erhvervsakademierne gør allerede i dag  en stor indsats for at integrere de studerende via samarbejde med danske studerende, sprogkurser og praktik, derfor er det oplagt at vi gøre en ekstra indsats for at synliggøre disse studerende overfor virksomheder som har brug for kvalificeret arbejdskraft” siger Niels Egelund.

På de enkelte erhvervsakademiers hjemmesider, kan man læse mere om de enkelte projekter og hvilke aktiviteter, der udvikles og afholdes i 2016, som på hver deres måde er med til at gøre overgangen fra studie til job nemmere og mere succesfuld for de internationale studerende.