Danske Erhvervsakademier ansætter direktør

Nyhed
Stefan Lezuik

Det bliver Stefan Lezuik, der sætter sig i stolen som ny direktør i Danske Erhvervsakademier. Stefan kommer fra fagforbundet Dansk Metal, hvor han siden 2018 har haft ansvar for at sikre udviklingen af forbundets politik på uddannelsesområdet og understøtte den politisk valgte ledelse.

Formand for Danske Erhvervsakademier Charlotte Lundblad udtaler:

I et felt af stærke kandidater har vi valgt at ansætte Stefan Lezuik, fordi han kommer med et omfattende netværk og solid erfaring, når det gælder politikudvikling, interessevaretagelse og understøttelse af organisationens politiske ledelse. Bestyrelsesformandskredsen og jeg ser frem til arbejdet med at styrke Danske Erhvervsakademier i et tæt samarbejde med Stefan og sekretariatet.
Charlotte lundblad

Stefan Lezuik har ligeledes en solid baggrund fra centraladministrationen i både Børne- og Undervisningsministeriet, Kulturministeriet og senest Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Formand for rektorkollegiet Steen Enemark Kildesgaard udtaler:

Stefan Lezuik har gennem det meste af sin karriere arbejdet med og for den praksisrettede del af uddannelsessystemet. Med Stefan får Danske Erhvervsakademier en stærk direktør, som fra forskellige positioner har været med i udviklingen af den praksisrettede uddannelsessektor helt fra etableringen af erhvervsakademisektoren, over VEU-trepartsaftalerne og senest den politiske udmelding om investering i erhvervsuddannelserne.
Steen Enemark Kildesgaard

Danske Erhvervsakademier er interesseorganisation for de 8 erhvervsakademier. 

Danske Erhvervsakademiers kommende direktør Stefan Lezuik udtaler:

Jeg glæder mig rigtigt meget til blive en del af en stærk og samarbejdende forening, hvor jeg sammen med rektorkollegie og bestyrelsesformandskreds har som førsteprioritet at få de 8 erhvervsakademier til at stå stærkt og tydeligt i den offentlige bevidsthed og være en naturlig samarbejdspartner, når der skal findes løsninger på tidens store samfundsudfordringer.
Stefan Lezuik

Stefan Lezuik tiltræder den 1. november.

Kontakt

Charlotte Lundblad

Bestyrelsesformand Cphbusiness og Danske Erhvervsakademier
29234711

Steen Enemark Kildesgaard

Rektor KEA Københavns Erhvervsakademi og formand for rektorkollegiet
40428884

Stefan Lezuik

Direktør
26362196